Koll på ytterområdena

Nu har jag arbetat sex veckor på mitt nya jobb och Idag var det sista arbetsdagen för det här året. Jag har åkt mycket bil, säkert 12 mil. Jag och Janne, som jag kommer att ersätta då han går i pension, har varit i Kovland, Indal, Liden och Anundgård. På alla ställen har vi tittat på fastigheter vi sköter såsom förskolor, skolor, gruppboenden, äldreboenden osv. Är det nån mer än jag som vet vad Ängebo är? Ja, kommer du från Indal då har du ju kanske en mormor eller farfar som bor där. Men hur många entréer som ska handskottas på Ängebo, det har du ingen aaaaaning om eller hur?

I Liden blev vi bjudna på kaffe hos Boda Grävtjänst. Kokkaffe. Riktigt kaffe tänker folk från landet. Jag dricker ju inte kaffe men när jag kommer hem till nån gamling eller hos någon som inte känner mig, typ Boda Grävtjänst som tar för givet att man dricker kaffe, då dricker jag. Man vill ju inte verka onormal. Det räcker väl att jag är kvinna och ska jobba med 85 % män.

Runt fikabordet på Boda Grävtjänst var det 100% män. (Om företaget som jag nämnt tre gånger nu skulle sponsra mig, undrar om jag skulle få en traktor eller en grävare? Har ju läst i andras bloggar hur de får presenter var och varannan dag. Kläder, parfymer och prylar.) När jag satte mig ner blev det 85% män igen.

Jag drack kaffe och var ytterst normal. Vi pratade om en bred transport som ska gå mellan Liden och Kovland. Hur skulle man undvika mötande trafik på Kävstabron? Samtalet gled över på transporter som varit för höga......historierna var många om alla som fastnat under broar.

Det största samtalsämnet var ändå fotona som låg på bordet. Det var från en övervakningskamera på ett bankkontor i Västervik. Där har alltså någon plockat ut pengar från Boda Grävtjänst-Lasses konto med hjälp av uppgifter som någon tagit reda på. Varje minut finns ett foto och med hjälp av klockslaget på uttagsavin från banken kan man ju nästan misstänka en person på ett av fotona. Ingen som någon av oss kände igen och tur är väl det! Tänk om det varit nån Liden-bo!

Ångrar att jag inte tog några bilder för säga vad man vill om Liden men det är väldigt vackert nu på vintern med de höga snöklädda bergen.

När jag kom tillbaka till stan ringde jag ST som fotade vår vackra marschallinstallation i Tivoliparken (läs Busbacken). kommer i tidningen i morgon. Sen ringde de och frågade hur många marschaller det var......intressant fråga.....jag ringde Malin på mitt jobb som trodde det var 600...jag menar, ingen hade väl räknat så noga. Jag ringde upp reportern och sa att det var ungefär 500 st, tyckte det lät så mycket med 600. Men vackert var det! Nästan lika vackert som bilderna över Liden som jag INTE tog, tihihihi.

Hastigt, mycket hastigt dan innan har planerna ändrats inför nyår. Ist för Korsta där man kan se fyrverkeriet på tolvslaget så åker min kompis Anki, Saga och jag (och HUNDARNA så klart) ut till min stuga. Hela tiden har vi sagt att det blir så fiiiint att se fyrverkeriet från hennes balkong men ingen av oss är speciellt imponerad av fyrverkerier. Det har man väl sett alltför många redan. Vi har också hela tiden sagt att "det kanske är sista gången man kan se fyrverkeri från hennes lägenhet om hon inte bor där nästa år"....OCH??!

Så jag skippar nog datorn för några dagar och det blir god mat och skidåkning ist, härligt!

GOTT NYTT ÅR till alla tre läsare! Puss

Världens äldsta bloggare?

Jag tänker bli bloggare!!! ......kanske iaf...får se om det tar mycket tid eller inte. Beror väl på om det är nån som läser och skriver inlägg, annars går det ju ganska fort.....hihi

Först måste jag bestämma vad min inriktning ska vara. Hm, få se, inte dagens out fit iaf...så sen som jag är varje morgon...skulle inte funka att stå framför ytterdörren och försöka ta kort på sig själv med två snurrande hundar som håller på att kissa på sig. Dessutom tror jag knappast det finns nån i hela världen som undrar vad jag har på mig just idag? Hahahahahah, en tant som går till jobbet liksom. Men jag kanske ska överraska och tänka till kvällen innan och chocka alla med "dagens out fit". 

Hundar! Där skrev jag nåt?! Hundar kanske skulle kunna vara min inriktning? Det finns ju vänner som nu tycker att jag pratar (MYCKET) om mina hundar och vad jag gör med hundarna; "jag och hundarna var i stugan", "nej det var bara jag och hundarna".....blir säkert jättespännande läsning......för andra hundägare typ.  : P

Saga, min dotter på 9 år, tror att jag blir världens äldsta bloggare! Men HALLÅÅÅÅÅ! Det måste ju finnas nån som är äldre? Annars kunde ju DET vara en inriktning för mig; världens äldsta bloggare! Ska undersöka om det finns nån äldre...



"nej, men det var bara jag och hundarna...."

OK ett inlägg är

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0