Flitens lampa



Här hemma lyser flitens lampa och har så gjort hela dan. Håller på att sy Majas och Hannas danskläder......på ett sätt är det kul att sy men på ett sätt är det slöseri med tid. Och tid tar det! Kommer att bli snyggt! Kom och titta på föreställningarna söndag 5 april-onsdag 8 april på teatern!


Hallon 2 år, grattis!

Vad ska jag tycka om vädret då? Jo, att det fortfarande bara är mars och även långt in i april kan det ju snöa. Då brukar i och för sig vinterns snö vara borta och det som kommer försvinner snabbt. Vinter är iaf en fin årstid rent estetiskt!

Det blev inge Petter på Stadshuset. Jag klev upp kl.6 på lördagmorgonen och konstaterade att det snöade. Var runt i kommunen och kollade snödjup, ringde så småningom våra förare, långpromenad med hundarna, Birgitta kom och hjälpte mig med mönstren till Majas och Hannas discokläder, lagade middag (lammkotletter) och konstaterade att jag inte varit in på Entré och hört mig för om biljetter.

Idag är det söndag och ska ut med hundarna nu, sen fixa knappnålar och sen syyyyyyyyyyyy................

Blir kanske lite hundfika på em då Hallon fyller 2 år idag.

Jag är trött

....i ögat. Vet inte varför.....kanske för att jag vaknar kl.6 på mornarna, som värsta tantfasoner.  :)
Det kan också vara kroppens förberedelse för sommartid. Isf är det ju smart så blir det inte så stor chock att gå upp kl.5!!! Fast hon är ju sex sommartid men i kroppen känns det som fem, alltså vintertid.

Tog en tur till Birsta och gjorde ett fynd! Precis när vi kom till fyndavdelningen på IKEA hängdes en stor grön ullmatta ut!!!! Yes, den har jag väntat på!! Killen hann knappt sätta fast den nya prislappen förrän den låg på min vagn.
Köpte också dvd:n från Madonnas "Confession Tour". Det blir ju kanske ingen konsert i Göteborg för mig. Men, men man vet aldrig!

Hurtig fredag och lördag i stugan. Skönt väder och många promenader på hyggena. Saga och jag har också gjort ett skidspår runt stugan, blev en väldans fart i de korta backarna! Tyvärr ingen bild på mig och min snygga skidstil!!!






Primavera!

Alla tänker på vår nu. Och nu ÄR det vår! Vår, det är när dagstemperaturen ligger över plus sju dagar i sträck och det har den gjort. Men vad säger ni om jag säger att det kommer snö till veckan???? Jaa, mm nu blev ni förvånade! Men så är det.............inget konstigt med de...inte ens snö i april är konstigt!!!!! Vi är väl alla bara så nöjd på den fina vinter vi haft. Men härmed vill jag och många med mig tacka och vi ses igen till jul, vintern! Adjö, adjö.

Jag, Maja och Saga åkte till stugan på em. Mysigt med sällskap tycker jag. Här ute var det +8.
Hittade perfekta vägar efter skogsmaskinerna på alla nya kalhyggen så det blev en timmes promenad med snyggingarna (hundarna alltså) innan middagen.

Känner mig oinspirerad att skriva. Lägger mig och läser Allt i Hemmet ist.

God natt!

Underbara liv!

Igår åt jag en god middag på Oscar med ett glatt gäng tjejer. Jag åt lammfilé, sötpotatisgratäng och hallomi och det var såååå gott! Eftersom jag har beredskap så blev det vatten och cola hela kvällen. Höjde volymen på headsetet och var in på Daltons en sväng där vi fick höra kungen och drottningen av karaoke dvs Ola och Malin sjunga. Malin är ju underbar att lyssna på...mmmm vilken pipa!
Sen satt vi på Oscar en sväng till. Där spelade två killar som kanske heter Broder (?)  men det kan också vara nåt jag fått om bakfoten...iaf så var de mycket skickliga musiker och det var trevlig stämning, som klubb för de vuxna, coola folket. Såna som jag.

Idag är jag ute i stugan efter att ha kollat till några fastigheter i stan. Jag, Ingrid och dogsen gick en långtur förbi Oxviken och efter ett skoterspår. Solen sken och jag känner mig lyckligt lottad som har det så bra. Hälsade också på Helen i torpet som bygger badrum, heja på!

Åt laxkotlett och en god sallad. Hundarna sover i soffan och nu får det bli Melodifestivalen.

Chiao!

Jag svettas.....dusch nu

Igår var jag på hockey och såg en fyraperiodare som slutade 5-4 till Timrå. Men jag tyckte HV var bättre skridskoåkare.....men det ger ju inga poäng. Maten var också god, tack tack!

Nån sa förra veckan innan vintern är över så skulle det komma 50 cm snö till. 20 har redan kommit. Ja, vad ska jag säga....dyrt blir det iaf.

Nä, nu ska jag ladda lilla headsetet så jag kan prata i morgon. God natt!!!!

Söndag, snödag, snöväg, sandväg, vägsand, härnösand (Hej lobotomi!!!)

Jag gjorde vitamindrinkar till oss igår. Kiwi, avokado och äppeljuice MUMS!


För att vi skulle orka med söndagen. Upp tidigt, Maja övningskörde till länsmuséet i Härnösand, där hon hoppade av, Saga och jag hälsade på hos Jenny med familj, en rolig arbetskamrat som jag saknar. Sen öppnade Technicus och där lekte Saga och jag bra länge.


Sen var det dags för: Tadaa! Majadans med Norrdans.



 






Snygg-Cecil och snygg-Saga

Saga blev skitsnygg i kort hår tycker jag!



Just det!

Nej se det snöar, nej se det snöar! det var väl roligt, hurra!  (Sjunges glatt och hurtigt....)


Hej lobotomi!

Njuter för fullt av att det är lördag. Var ute på långpromenad redan halv 9 med hundarna. Sen jag skjutsat Saga till Tilda så tog jag en våldgästning hos Martina. Henne ser man alldeles för sällan.

Jag vet nog inte vad man gör i stan på en lördag för jag är ju alltid i stugan. Vårda vänskap kan ju vara en nog så viktig anledning att stanna i stan. Ska hänga med Birgitta ner på stan en sväng nu.

För er som väntar på vår vill jag bara säga; Moaha ha ha!!!! Tji fick ni! Det kommer snö i morgon....enligt prognosen rätt mycket dessutom. Ska upp till Härnösand och titta på dansuppvisning i morgon. Ett samarbete med Majas klass och Norrdans. Norrdans, norrsvans....norsksvans....norsksvensk.....torsksvensk......torskdans?????!!!!!!

Sporttisdag

Förra veckan var det FETtisdag. Den här veckan är det SPORTtisdag. Saga åkte skidor runt Sidsjön och Cecil drog. Hallon och jag joggade. Tyvärr har jag nu fått hosta. Mina luftrör verkar känslig för kyla. Men det är ju ändå bara -1 och det är ju inte speciellt kyligt. Ska väl promemera ist då med mina gamla luftrör. Man kan ju ha en sån där andningsmask när man springer. Det hade Katta Allberg, orienteraren som tillhörde eliten och som jag jobbade med på Bosvedjeskolan.

Anki kom och hälsade på Saga och mig när vi låg och slappade i sängen efter jobbet. Det slutade med att Anki och jag låg och dåsade och tittade på när Saga lekte Project Runway. (Trodde det hette Run away Projekt men tydligen inte enligt Maja.....den lilla besserwissern). Ja, iaf, det var nog Anki och jag som lekte Project Runway för att få ligga kvar och chilla. "-Nu ska du ta på dig nåt som passar när man ska ut med hundarna och det är blåsigt!...." Och Saga sprang snällt ut i hallen och letade bland utklädningskläderna och vi kunde småprata och lata oss en liten stund till. Men det fick jag som sagt var vackert äta upp när Saga framåt 19-tiden, lagomt mätt och belåten efter middagen, kom på att hon var sugen att åka skidor....ja det är ju bara sportlov en gång per år och om några år får man väl muta henne för att få vara med på ett litet hörn av sportlovet.

Hämtade mina läslinser hos optikern. Tänkte köpa ett par coola, pilotsolbrillor då jag hade rätt bra rabatt men ångrade mig och spar de pengarna till en braskamin till stugan ist.

Ska vi snöröja i natt eller inte?

Möten hela veckan...I LOVE MÖTEN!!!! Pratat med Dagbladet idag om feriejobben,  besök av anställd på HUR-enheten, journalistlinjen på Mittuniversitetet brukar göra ett reportage om sommarjobben så de kommer i morgon också. Möte med chefen på Cramo, möte med Lappset och sen möte med en förvaltare angående ett jobb.

Ska försöka ta ut lite tid och vara med Saga. Vi ska leka en lek på stan, kanske. Den går till så här; man går på stan och sen impulsgår man in i en affär som man aldrig varit inne i eller ett fik eller nåt. Ska bli spännande och titta på vad det nu blir.....eller också åker vi skidor som är mer normalt på ett sportlov  : )

Nu ska jag kolla prognosen och radarn och ta ett beslut om det blir snöröjning i Liden och Stöde i natt.

Mars

Som sagt, det har varit mycket nu....men var iaf på Mesoyo och åt med Birgitta och Anki i torsdagskväll. Jag åt lamm som är en favorit när jag äter ute. Och det var fantastiskt gott! Passa på att äta på Mesoyo för det är ju halva priset på maten.




Har beredskap så det har varit en lugn helg. Var i stugan lördag, söndag. Underbart väder i lördags. Gick en promenad till Oxviken med Ingrid och Magda. I dag åkte jag spark med hundarna. Jag åker bara sakta så då blir det bra travträning för Hallon som behöver förlänga steget. Cecil kan trava med ett mycket längre steg men han är ju större också.

Maja och jag såg "Yes man" med Jim Carrey på datorn. Jag älskar hans komedier! Men annars är jag inte mycket för andra skådisars komedifilmer. Blir lätt fånigt och krystat.

Veckan ser helt späckad ut......hade tänkt hinna vara med Saga nåt också för det är ju sportlov. Blev ingen resa heller. Satsar på en sista-minuten i september ist.

RSS 2.0