Sportlördag!

Vilken sportig dag!

SM i längdskidor pågår för fullt på Södra Berget. En massa andra sporter på Nordichallen, bl.a curling och squash-SM. Maja och Hanna var där uppe och dansade innan och i pauserna. Sin discopar antar jag.

Själv har jag varit i skogen med mina hundar, tillsammans med Ingrid och hennes baronessa. Baronessan åker snart runt i en ny bil hörde jag, lilla lyxhunden. Vi gick en lång tur i skogen i Bosvedjan. Hittade ett skoterspår som var perfekt för hundarna att springa i.

En sorglig sportnyhet är väl att Ingemar "Ingo" Johansson avled i morse. Jag ska titta på minnesprogrammet om honom, på tisdag tror jag det sänds.

Nu ska jag fortsätta att plocka och städa lite. Går och tänker på en semestervecka i mars. Direktflyg till Gran Canaria kanske?

Thank God IT´s friday heter det...

Jag kollar aldrig texten när jag skrivit,utan det blir direkt ur hjärtat. Ibland stavar hjärtat fel...

Thank God is friday!!!



Jaha, då var man mätt och belåten. Vi har ätit lasagne. I USA åt vi gärna på "Thank God it´s friday!" Skulle göra nästan vad som helst för deras potatoe skin som var underbar god skräpmat, nam nam.

Idag har jag haft veckovila, skönt. Sovmorgon till kl.7 (!), lämnade Saga på skolan halv 9, storhandlade på Coop. Sen åkte jag upp till Granloholms skola och hälsade på mina gamla skolbarn. Det var kul att träffa dem igen! Var där över tre timmar faktiskt. Bjöd barnen på glass efter lunchen. Hann träffa arbetskamrater också och blev medbjuden på After work i februari.

Var kallad på en kurs om upphandling på em som jag gick på. Allt nytt är så intressant att lära sig tycker jag. Har ju varit på en träff inför upphandlingen av grus, tillsammans med gatuavdelningen och Sundsvall Energi men då visste jag verkligen inte hur hela upphandlingsprocessen går till.

Ha ha vad jag skrattade alldeles nyss!!! Saga har klippt ut kort som följde med KP, ett kortspel som ser ut så här:



Frågade mig igår om hon fick klippa i tidningen för hon skulle pyssla. Sen har hon själv klippt ur bilder och gjort egna kort:



Det som var så kul var att det här är vår granne Stefan, ordförande i Brf Skattens styrelse där jag själv sitter med. Han var med i tidningen på 5 röster och svarade på nån fråga.

Hahahahahahahahaha!!! Han har blivit en "figur" i ett kortspel!!!
Mod: 99......okey...
Aptit: 0000...ja, han är ju förvisso rätt smal...
Visdom: 78...stämmer bra...
...och humor: endast 32%!!!

Ska fråga Stefan nästa styrelsemöte om vi ska spela kort?!  Hihi

Gick på beredskap kl.16 och fram till måndag 07.00. Verkar bli en lugn helg. Åker nog till stugan i morgon, nån som vill hänka?

11 arbetsdagar i rad nu, det känns!

Red Hot Chili på radion....länge sen jag hörde dem. Nu ska jag göra räkningar men byta dator för Maja ska sitta här och göra teori (till körkortet). 107,4 har det blivit en Rockkanal? Yeaaah, nu är det Bon Jovi. Det finns en del gammal shysst musik. Och ny musik som jag ber mina barn fixa till mig, det verkar ju vara en livslång önskan. Själv fyller de sin iPod med ny musik om de så bara ska gå utanför dörren.
Får hoppas att Saga blir mer hjälpsam men tyvärr är hon också VÄLDIGT upptagen när hon slår på sin dator. Kp webben, djur.nu, spela.se och några fler. SIMS förstås.

OK, plikten kallar, inte alltför mycket räkningar....lånen med inte CSN.

Fet...onsdag



Nu har jag varit lite sugen på semlor i flera veckor....så igår köpte jag äntligen! Fyra veckor kvar till fettisdan så då hinner jag äta några gånger till. Det är ju LITE sällan att äta semlor bara en gång per år.
En semla blev kvar i kylskåpet. Jag tittade på den i morse kl.6, ett glas kall mjölk och en semla till frukost, mums! Men, men solidarisk som jag är så tyckte jag det kändes bättre om Maja tittade in i kylskåpet när hon vaknade och tänkte samma sak. Nu gjorde hon inte det så jag fick allt en bit av den efter middagen.

Äntligen fick jag träffa Vilma en stund idag. Åkte och hämtade henne när hon slutade på jobbet och så följde hon med upp en stund. Saga hade köpt armband och en fotlänk till henne i Thailand.

Nu måste jag börja kämpa med min läslins! Försökte sätta in den i morse men nej...så jag provade igen när jag kom hem, då gick det! Nu har jag duschat med den och ögat är irriterat så dags att ta ut den. Det är buslätt ialla fall. Ska gå upp en halvtimme tidigare i morgon för jag SKA få i den!

Snö i mitt hjärta och i min hjärna

Visst är det vackert ute med all snö? Även om jag vet vilka stora hål det blir i kommunens kassa efter varje snöfall...
I natt börjar jobbet med att städa dvs ta bort snö och snöhögar som ligger på parkeringar och trånga förskolegårdar. Och var kan man göra av snön? Ja, ibland måste ju snön köras iväg med lastbil och tippas men man får inte tippa var man vill utan på snötippar. En ligger på Vindskärsvarv men där börjar det bli fullt plus att det verkar ju konstigt att forsla snö från norra sidan av stan till södra. Så vi har fått lov att tillfälligt öppna en stängd som vi sedan måste skotta igen vägen till annars börjar alla lastbilar tippa där om någon får nys om den.....så jag jobbar med secrets på högsta (snö)nivå. Så säg inget....

Gick en snöig tur på Sidsjön med hundarna. Där fanns inga spår så vi pulsade rätt över sjön. Jag pulsade och hundarna hoppade.

När jag kom hem så hade taket på vårt hus skottats. Jag bor ju högst upp och utan tak på balkongen så den var till brädden full av snö. Pust...satte upp varningsplank nere på gatan och började skotta som en tok!!!

Tyvärr var det ingen som genade innanför avspärrningen som jag fick kasta snö på. Hur brukar du göra om trottoaren (vilket fult ord) är avspärrad? Gå runt eller gå där ändå om du inte ser nån vakt? Jag brukar ha Maja som vakt på gatan men hon är ju värdelös för hon säger ju knappt så jag hör nåt fyra våningar upp...så jag får ropa innan varje spadtag:        "-Kommer det nån?!!" , "-Va sa ru?!!"

Här kommer en cool bild på Saga innan hårdrockskalaset igår!


Eldprovet över...

Ja, det blev som jag planerat....gick upp före kl.5 t.o.m. Åkte ut ur stan för att checka; jo då, gick knappt att ta sig upp till Bölegården i Sidsjön, mycket snö i Granloholm, kollade Lindgården och sen nere i Skönsberg. Hade kommit 10 cm och drivit på vissa ställen. Tio låter kanske inte så mycket men det är svårt att ta sig fram då. Vi går ut och plogar vid 6 cm blötsnö och 10 cm kallsnö. Ungefär. Vägverket har 4 cm som en gräns sa någon.

Det är faktiskt skönt att arbeta tider då de flesta ligger hemma och sover. Man har alla gator och platser för sig själv, lyxigt...

Ovant att ringa och väcka folk före kl.6 och be dem åka ut och snöröja 6-7 timmar. Det tog tid att ringa ut alla förare till alla snödistrikt. Fem medarbetare är också ute och jobbar idag. Själv la jag mig kl.8 och dåsade till halv 10, men du! vad konstigt det blir sen! Kände mig ju bakis!

Halv 12 var det dags igen för en biltur på 2 timmar. Sen skulle Saga på ett hårdrockskalas och hon var så himla fin!!! Visar en bild i morgon.

Sen ringde jag upp alla förare igen och vi bestämde tider inför nattens snöröjning. Då tas alla objekt, dvs skolor, förskolor, äldre-, gruppboenden igen och alla andra fastigheter vi sköter. Ringde också ut alla parkarbetare som ska få börja skotta kl.4 i morgonbitti. Själv började jag varva ner efter att ha varit i gång från och till hela helgen. Tog en varm dusch och tro det eller ej, nu ska jag gå och lägga mig!!!

Jobb och jobb blev bloggen idag. Men semester lät ju härligt! Kan vi inte åka ett helt gäng? Så att jag kan slappa och de andra får turas om att hålla semesterpartystämningen på topp?!  :)

Oj, måste ju tar ur linsen också...nu när jag äntligen fick i den. Håller på att prova en läslins men gjorde flera trötta försök att få i den idag. Sen ändrade jag lite taktik och då gick det!



Snöstorm på min första beredskap!

Oj....det blev sånt väder som prognosen förutspått hela veckan, kul...Nu ska jag snart lägga mig för att kliva upp kl.05.00 och dra en repa runt och kolla läget. Sen börja ringa kl.6 så att traktorerna kan börja röja kl.7. Sen ringa personalen kl.7 så att de kan börja handskotta kl.8. Det är iaf min plan men men mycket kan hända under natten...

Var iaf ut till stugan en sväng över dan. Blåste kuling till havs.

 Ja, nu börjar det snöa...

  Hirska huset i snöstorm i kväll



Saga har kommit hem!


Timrå,å,å,å!!!

Ikväll har jag varit på Stekhuset och ätit med Sundfrakt då vi är ganska stora kunder hos dem. Sen var det hockey! Timrå mot Brynäs.....jag har ju varit Brynäsare eftersom jag är uppväxt i Söderhamn och blev ju lite glad då de tog ledningen med 1-0. Men matchen slutade 4-1 till Timrå så det var ju alla andra glada för. Det blir väl lugnast så.

Egentligen är jag ingen hockeyfantast men sport är kul live. Man har nåt gemensamt med 5000 andra. Jag känner mig än en gång så där normal. Jag menar, ingen, ever skulle ifrågasätta hur jag kan gilla hockey. Det ska man bara göra, vara Timråfan. Modofan är också normalt om man bor i Sundsvall och säkert också Brynäs. Ja, egentligen vilket hockeylag i hela världen bara man gillar sporten.

Vill man imponera på andra helt normala personer då kanske man skulle skaffa sig ett favoritlag i NHL...eller i den ryska ligan, det är ju tuffare. Ska kolla i tidningen på nån resultattabell och välja nåt bra namn. Eller också håller jag mig till fotboll som ÄR min favoritsport och La Coruña som favoritlag i spanska ligan. Har de nån hockeyliga i Spanien tro? Hehe....

Mat!!!!

Nu börjar jag räkna timmarna tills jag får träffa Saga, åh längtar jättemycket efter henne nu! Hon sitter ju på planet hem redan och landar på Arlanda i natt nångång. Längtar också jättemycket efter Vilma men där är det ingen idé att räkna timmar innan man ska få ses, snarare dagar....eller veckor. Maja får jag träffa om några minuter, då ska vi äta Korv Stroganoff och fullkornsbulgur till. -VILMA!!! Vill du komma och äta med oss?! Ibland när jag lagar mat så ringer jag och frågar om Vilma vill komma över och äta. Vi bor ju bara några kvarter från varann.

Om jag har tur så blir det tapetsering i morgon, annars på fredag. Ska bli så kul med nåt nytt! Maja ska ju ha det rummet först men om hon ska flytta till hösten, låter ju som Stockholmsplaner, då får jag ett alldeles eget rum!!!! Nu låter det säkert som om jag vill att hon ska flytta för att jag ska få rummet...men så är det inte. Blir hon kvar i Sundsvall och vill bo här så är det ok (iaf ett par år). Jag har ju faktiskt eget rum varannan vecka när Saga bor hos Seb. Alltså en riktig säng att sova i. Det är ju det enda jag längtar efter ibland när soffan känns för mjuk.
Men nu börjar jag ändå fantisera lite vad jag ska ha mitt egna rum när jag får ett; tja stor, fin tv har jag ju i vardagsrummet, matbord/skrivplats i kök och vardagsrum, dator i hall och i vardagsrum, garderober i hallen. Jag vill nog att rummet ska vara rent och rofyllt, inga fula apparater. Inte övermöblerat. Det kanske bara blir en säng...
Tips på vad jag kan ha i mitt sovrum tack!

Rädsla och förtjusning.

Ja, jag slänger in ett inlägg idag med men sent på dygnet som vanligt. Tänkte vara lat och ta en kortare tur med hundarna för det blåste och snöslaskade men då fick jag ett sms av Ingrid. Vi åkte upp till Sidsjön och gick på isen med doggarna. De brydde sig inte om hård vind och snö som snöade vågrätt, utan sprang och lekte. Vi hann prata och det var trevligt. Vi skulle vilja ha en sydejt med Bella och sy hundtäcken tillsammans med henne. Vara lite pyssliga och kreativa.

Det är så skönt att gå ute på isen; ensamt och med space och ljust ist för att gå i skogen med pannlampa. Jag är mörkrädd, tror jag, så det är skönt med alternativ till skogen.
Det tar emot att skriva att jag är mörkrädd för jag är ju en teoretiker och jag vet att det finns inget att vara rädd för men.....långt där inne finns en känsla som säger nåt annat. Jag har känt rädsla för mörker sen jag var i yngre skolåldern och utsatt mig för det under hela min uppväxt på en mörk landsbygd. Så nån upplevelse ligger ju där och spökar så klart och går naturligtvis att arbeta bort (sa teoretikern).

I morgonbitti blir det skottning för mina medarbetare, jag kanske också gör det då några i arbetslaget är borta och några håller på med besiktning av idrottssalar. Sen ser jag fram emot helgen med skräckblandad förtjusning då jag ska ha min första beredskapshelg. Enligt prognosen ska det komma enormt mycket snö!!!! Men det är ju några dygn kvar så mycket kan ändras.

Till alla som undrar över livet; gå in på Nasas hemsida och titta på universum och livet ur ett annat perspektiv, it might helps!!!


Jag är så glad!



Man kan bli glad för den minsta lilla upptäckten i världshistorien faktiskt....som idag när jag kom hem och kollade in i rummet som är under renovering OCH FÅR SE ATT FÖNSTRET GÅR ATT ÖPPNA UPPÅT!!! Det har jag aldrig vetat. Jag har alltid bara vridit handtaget vågrätt och sen öppnat som ett vanligt fönster, åt sidan alltså, efter att ha plockat bort blommor och prylar. Om man då fortsätter vrida handtaget uppåt då öppnas det uppåt! Men förstår ni inte, vad smart?! Så genialiskt! Så praktiskt för mig dessutom.
Nu förstår jag...har ju sett en del som har fönstret öppet så men trott att det var fönstren in mot gården eller nej, det stämmer ju inte heller för min grannes fönster ut mot Thulegatan, äh skitsamma vad men tänk om målaren Per, som för övrigt bor i A-ingången, aldrig hade öppnat mitt fönster sådär? Då hade aldrig jag fått veta att även mina fönster.... Har ju snart bott här i två år och VIPS har man bott här i tjugotvå och inte veta nåt...MEn nu börjar jag väl ändå bli väldigt tjatig? Jag är glad och jävlars vad jag ska öppna fönster framöver!!!



Lika glad är jag att jag lejde bort tapetseringen till proffs. Ni ser ju hur det ser ut där bården har suttit.....ett helt lager av putsen från 1931 har följt med när Per dragit bort den. Oj, oj vad jag hade brutit ihop om jag stått där själv och sett vad enormt mycket och tråkigt förarbete det blivit. Hatar förarbete.

Så här hade det blivit á la Hovanta; 

  • börjat lossa bården i ett hörn, eller hörn och hörn, jag kunde lika gärna ha börjat mitt på en vägg.  
  • märkt att en massa puts under följde med.
  • genast slutat dra.
  • försökt limmat tillbaka bården med tapetlim, fotolim, skollim, vilket lim som helst. Limpistol kanske.
  • rollat väggarna, över skiten bara.
  • voilá: KLART!!! 

Det skulle ha blivit som när en extravaktmästare på en skola jag jobbade på, under sommaren, skulle fräscha till ett klassrum och måla det. Vad får jag och min arbetskompis se när vi kommer tillbaka? Jo, inget förarbete så långt man kunde se.....han hade målat rätt över tejp som satt kvar efter teckningar och häftmassa och häftstift och ett och annat litet pappershörn efter något urklipp som suttit uppe.....Till saken hör att min arbetskompis är pedantisk. Vi fick först båda två en lätt hysterisk blick och hade inga ord att ta till. Sen stängde vi dörren utan att säga så mycket och önskade nog i vårt stilla sinne att vi aldrig hade gått in där.

...och DÄR slog klockan midnatt och jag får gå och lägga mig för att vakna astrött om sex, ynka timmar!



Städdag

Idag ska Maja och jag tömma Sagas gamla rum. I morgon bitti kl.7 kommer målaren och kör igång. Jag är så glad att jag beslutade mig för att anlita proffesionella för det är ett underarbete utan dess like som väntar honom. Ni kan ju tänka er; tapet på tapet sen 30-talet så det blir till att riva och bredspackla. Resultatet kommer att bli så här:



En Sandbergtapet som heter Sophie och den är både dyr och inte speciellt tålig, men UNDERBAR!!!
Den kommer att bli en fondvägg, på de övriga tre blir det en äggskalsvit tapet från Boråstapet "Plaine" som går att torka av, ja t.o.m skura.
Jag blir hur sugen som helst att göra iordning i fler rum men vi ska njuta av Majas nya nu!

Börjar längta efter Saga. Vi skriver till varann på hotmail så jag vet att stränderna i Thailand är fulla av maneter så här års! Jag vet också vad hon har köpt för presenter till sina systrar.
Nu ska jag äta lunch, det blir rester från middagen igår. Chiao!




Partyyyyy!!!

Som sagt, PARTYYY....nja jag snikade in mig på Majas förfest innan hon och tjejerna gick på studentfest ikväll. Hoppas de inte behöver stå ute i kö fast nu är det bara -12. Vad fort man vänjer sig vid kylan. Idag var det ju -20 och när det steg en grad så tändes ju hoppet om att överleva dagen. Men jag har nog hellre riktig vinter än slask och grått.

Hundarna har bara fått kortare promenader idag. De får springa av sig lördag, söndag då temperaturen kommer att stiga. Ni vet väl att jag följer vädret och prognoser så gott som dygnet runt? Inte bara för jobbets skull, då jag faktiskt måste göra det under beredskapen, utan för att det intresserar mig. Jag har ju varit ute på två riktigt långa seglingar och att följa hur lågtryck rör sig och förstärks är nödvändigt för säkerheten. Andra på båten kunde astronomisk navigering dvs när man navigerar mha att mäta solhöjder och på så vis bestämma position. Ska inte spåna in på vädret, jag lovar men då vet ni varför bloggen ibland innehåller temperaturer och väder.

P3 rytm, mitt favoritprogram på fredagkvällar. Saknar Papa Dee som programledare men livet går vidare och P3 rytm också tydligen. Direkt studenterna stack på festen så började jag digga underbar  reggae, ska, dub, ragga, rocksteady och reggaeton. Mmmmm...


Här får ni se några av mina favoritpartyprinsessor! Puss på er!
Ps. Ja, faktiskt brukar jag skriva rubriken sist som någon av mina bloggläsare undrade. Men Inte idag! Ds


   


Eller är jag bara den utsända?

Nu måste jag göra ett inlägg till. Konstigt...var ut med hundarna nu. Då satt min grannes nycklar i  dörren...(fler än jag som behöver en mamma här i huset tydligen...) Kollade hitta.se och ringde henne. Hon hade lagt sig men blev så tacksam att jag ringde och väckte henne, hihi, nej men att jag ringde. Undrar hur länge hon skulle ha letat nycklarna i morgon bitti annars. Ok, så hinner jag bara ut på gatan och där ligger en annan grannes VIsa-kort. Men snälla nån!! Jag kan inte ta hand om alla, jag har tre egna barn men framför allt mina egna nycklar och Visa-kort att hålla rätt på!!!!Sprang fyra trappor upp i en annan uppgång och väckte väl honom också. Men han blev nog glad, I guess.

Kan det vara så här; eftersom alla mina saker varit lydiga idag och legat på plats då har jag tid att hjälpa andra? Är jag ändå den utsända mamman? Som jag gått och småtrott lite? Det börjar nästan kännas så.

Är jag lite rolig?

Det var väldigt snällt av er som sa att frisyren var fin....det var lite teskedsgumman över den....ni vet en gammal adventskalender som gick på tv på 60-talet....svartvitt...nää, förresten, det  vet ni nog inte. Det var ingenting. Glöm.

Vår värld är liten, pytteliten. Idag fick jag ett sms från en kompis, Rolf, och hans dotter Märta som också är i Thailand, som Seb och Saga. Saga var ju på Phi Phi Islands för nån dag sen. Glömde sina kära Hang Loose-badshorts där.
Rolf skriver: "Nu är vi på Phi Phi, ska dyka i morgon", osv.
Jag svarar: "Saga glömde sina shorts, ta med dem till Sverige : )"
(Rolf) "Ok, var bodde dem?"
(Jag) "Andaman resort, längst ut på ön" (finns massor av hotell, t.o.m flera Andaman)
(Rolf) "Där bor vi också, ska kolla efter shortsen.."
Är inte det lite lustigt?
Saga ringde och berättade att när de skulle äta middag ikväll så hör de nån ropa inne i restaurangen: -Sebbe!!! Då var det vår förra granne från Kvarngatan, Stefan Gissberg. Där satt han liksom, på samma restaurang i Asien...
Min chef berättade när han var på semester vid Medelhavet och var ute och simmade, kanske 100 meter ut, längs med stranden. Då kommer det en annan människa simmande mot honom. De möts på ett sånt där lagomt simavstånd, så man inte klöser till den andra eller råkar sparka med foten. Den han mötte var någon han hade jobbat med i Solna 20 år tidigare så de nickade och sa ett litet andfått "hej" precis när de passerade varann. Hahahaha, sjukt att mötas simmandes i Medelhavet.

Hejdå, åker till mamma och pappa i Trönö fredag-lördag, skriver sen.


Här kommer nåt jag snott ur Martinas blogg!

Vad heter Bin Ladens förvirrade bror?

Vartvardetjag Laden.


Vad heter Bin Ladens gourmetkock?

Ox Rul Laden


Vad heter Bin Ladens alkoholiserade bror?

Pina Co Laden


Vad heter Bin Ladens syster som är vegetarian?

Sal Laden


Vem har tagit min plånbok?

Nej, det var ju sant, jag kollade inte mina kommentarer innan jag klippte mig, sorry. Men det blev så här:

Kortare än förra gången och inga flikar fram och slingor hann jag inte med. Så....mao; inte ett enda av dina råd, Vilma.

Jag är lite upprörd för den här lappen satt på dörren när jag kom hem:


MEN SNÄLLA!!! Har jag fått en mamma? "Om jag inte har nyckel?" Det var det oförskämdaste!!! Här kan grannar gå och läsa på min dörr att jag kan inte hålla reda på mina egna hemmanycklar, pinsamt.....men nu är det ju tyvärr sant....att det varje dag är nåt som jag inte vet var jag lagt. Det kan vara hemmanycklarna, jobbnycklar, kortet till jobbet, jobbtelefonen, headsetet, min privata telefon, nycklarna till stugan. (Nycklarna till boden har jag inte hittat på tre veckor nu så de innehar rekordet just nu på saker som har gömt sig.) Till exempel så har jag inte vetat var min plånbok har varit i två dagar. Inga av mina prylar är ju nånsin stulna, jag vet bara inte var jag lagt dem. Så nu kunde jag inte handla igår, inte köpa takräcket till bilen, inga dammsugarpåsar blev det. Hade t.o.m beställt en pizza igår så den fick Maja betala (smart iofs). Idag blev det lite kris för jag var bara tvungen att tanka! Tittade en sista gång under sätena i bilen och bak hos hundarna. Sen fick jag syn på sopsorteringshinken......hm.....lyfte på locket och DÄR låg den ju! Det visste jag egentligen hela tiden....

Nu ska jag FINALLY ha lite julgransplundring....har t.o.m köpt lite godis så jag kan ha fiskedamm om jag vill! Chiao!

jag=vip?

Undrar  om jag börjar få vip-syndromet....har varit på möten hela dan idag. Först på fm var det möte med min chef angående ferie- och säsongsanställningarna och lite annat. På em var det ledningsträff och på kvällen var det styrelsemöte med min bostadsrättsförening...pussst....

Vilka långa ord jag kan förresten! Min fröken som jag hade i fyran, Henny Hansson, skulle bli stolt om hon läste det här...en, två, tre....upp till sju stavelser!!!! Jag kommer ihåg när vi lärde oss stavelser och hon frågade om det var nån i klassen som kunde ett riktigt långt ord? Alla tänkte så det knakade. Min klasskompis Leif, som för övrigt var en sportfåne, sken upp och började vifta med armen!!! -Jaaa, Leif, sa Henny med sin snälla röst. Han tog ett djupt andetag och sa: man-ches-ter-u-nit-ed!!! och log. Fröken skrattade, vi tyckte inte det var speciellt kul, bara lååååångt och imponerande. Ja, ja ett barndomsminne från 60-talet som roar tanter iaf....

På sista kvällspromenaden med hundarna roade jag mig med att räkna flaskor och burkar som tinat fram i Stadshusparken (lättroad eller hur?). 48st !!!!! jag menar, i den lilla parken!!! Tror det finns fyra soptunnor där också, på samma lilla yta...hur många soptunnor behöver det stå i en sån liten park för att festprissar och partypinglor ska kunna lägga skräpet där det ska vara? HÅLL SVERIGE RENT hette en kampanj på 60-talet som har satt djupa spår i mig, eller vad säger ni som känner mig? Hehe

I morgon ska jag klippa mig. Är det nån som har en idé hur så får ni skicka en kommentar!

Guldbaggegalan med Johan Glantz och Björn Gustavsson ikväll.

Hahahahaha, jag är ingen bloggmodell, JAG VET!!! Det är ju en parodi (annat ord för skämt. Jag kanske skriver synonymer ibland för er unga läsare). (Oppss, nu blev det ett svårt ord igen; synonym=ord som betyder likadant/samma sak).

Att inte alla i min familj vet att jag bloggar kan ju bero på att dem inte svarar när jag ringer..... Och inte läser min FB heller. Och förresten har jag nyss börjat...Och förresten är det bara på prov....Vet inte om det är kul ännu....Kan ju inte ens lägga ut några länkar...Hur gör man då egentligen? Jag är inte bara världens äldsta bloggare, eller låt oss säga Sveriges äldsta, jag är också den mest kassa på datorer.

Jag har varit riktigt aktiv idag. Två möten, träffat nytt folk, kollat felanmälningar ute på fältet, åkt med vår duktiga landskapsingenjör och funderat hur vi kan göra fint i Skönsbergs centrum och centrum på Alnö. Ni får se till sommaren vad ni tycker!

På kvällen har jag delat ut brev till alla 40 medlemmar i vår bostadsrättsförening. Om cykelförrådet....viktigt....

Träffade Martina som berättade att Tequilan på Daltons i fredags var väldigt god!!! Jag VET vad roligt det är att stå vid en bardisk och hälla i sig Tequila efter Tequila......LIVSFARLIGT!!! Bartendern borde ha satt stopp för det hela och kollat leg. eller nåt!!!

...och bilen måste fortfarande tvättas...

Den här helgen har jag verkligen njutit; njutit av sällskapet i fredags, njutit av skidåkning i lördags, njutit av fullmånenatten och njutit av skogspromenaden idag. Satte mig ett tag på en speciell utsiktsknalle mitt på Åstön och...njöt. Njöt så mycket i helgen att jag inte hann ta bort julsakerna i stugan, hm, men vem bryr sig?

Vad har hänt med vädret? Regn? Suck...jag vill ha mer snö och kallare. Men det kommer var så säkra, på onsdag kanske.
Saga hon snorklar i Thailand, härligt. Jag skulle också kunna resa nånstans. Hallå där ute! Är det nån som ska resa ut i världen med mig?

I morgon ska jag ringa till en målerifirma så NU ska Maja få ett fint rum, äntligen!

Puss och kram, skumbanan!

Bra, lång biltvätt sökes!

Har varit väldigt aktiv på jobbet idag, nästan så att dagen inte räckte till.

Pratade med mamma och nu var pappa tillbaka på Bollnäs lasarett (ja, det heter så när det är mindre än ett sjukhus. När jag var liten sa man alltid lasarett; t.ex Söderhamns lasarett. Det lasarettet var så litet så det finns inte ens längre...)

På kvällen skulle det bli lite fest. Jag har haft ont i magen i tre dagar nu så när Martina och Anneli kom så tänkte jag först be dem vända och gå hem. Öppnade ändå en Porter och kan ni tänka......det onda försvann!!!! Visst är det konstigt?Som magi...Sen kom även Linda och Ingrid. Det var supernice att träffa lite vänner. Vi hann planera en fjällresa (om vi får låna Sebbes husvagn i Vemdalen) och Majas studentfest allt medans två snillen spelade domino. Kan tyvärr inte avslöja här vad som kommer att hända på studentfesten men det blir RIKTIGT bra! Måste bara fixa var vi ska vara först, hihi. Nu tycker kanske du läsare att "det måste man väl ändå tänka ut först?" Svaret är nej, det måsta man inte. Det gäller att vara säker på vad som blir bästa lokalen. En gång köpte jag en flagga på en antikaffär. Sen jag betalat sa jag till expediten att "ja så där ja, nu fattas det bara en flaggstång.......man måste nämligen inte alltid göra saker i den vanliga ordningen. Vardagen kan bli mer spännande då. Ett annat exempel är när jag hittade en fender som flutit i land ute på Åstön. Sen fattades bara en båt.

Anneli konstaterade att min julgransmatta har en röd stadkant som blöder  B-) Bra då vet jag. Ska inte tvätta den med nåt ömtåligt. Hade inte tänkt tvätta den alls faktiskt.

  God natt!       

:-)



Nej men titta vem som visar dagens outfit!! Det svarta till vänster med reflexer är en av de kissnödiga hundarna. Det kommer inte att bli speciellt ofta jag känner för att fota halv 7 på morgonen...speciellt inte fota mig själv...ok men jag kan ju berätta att jag har ett par sköna, för stora trosor på mig, tjocka strumpbyxor, svart kjol och den här randiga koftan jag köpte på rea på MQ. Just det, jätteintressant vad jag har på mig. HAHAHAHAHA

Skogsröjning på jobbet, både i Granloholm och på Södermalm. Två av tjejerna har varit och köpt ut nya motorsågar, Husqvarna med snabbstart. Fräscha måste jag säga. Blir själv sugen att såga lite....får bli i stugan till våren.

En bild på Hallon också. Hon tror INTE på tomten! Vi har en tomtehanddocka som hon, så ofta hon får tag på den, försöker döda!! Kanske är hon sur för hon fick bara en julklapp av tomten....


Julen dansas ut tjugonda Knut...ev

Nu börjar äntligen vardagen igen! Man kan få tag på folk igen, arbetsplatser börjar fungera normalt. I morgon ska jag äntligen få provköra en Opel Corsa och Opel Astra då någon av dem blir min nya tjänstebil. Sen ska jag åka ut till Alnö och se hur två av våra medarbetare har det. Var på väg ut idag men pga av kollisionen med lastbilen och tåget vid brofästet så gick rycktet att bron skulle stängas av.....och färjan var det ju länge sen den slutade gå, typ 40 år sedan. Om det inte hade varit någon isränna uppbruten då hade man ju kunnat ta isvägen över.

Men allvarligt, visst är julen över nu?! Jag brukar följa traditioner och vänta till tjugonda Knut, alltså den 13 januari men i år vete f-n...Maja började ju protestera redan den 25:e när hon kom hem från Gran Canaria och vi inte hade julat färdigt så att hon slapp. Vet inte vad hon har varit med om för jultrauma som har blivit så anti......kanske för att hon får färre julklappar nu för tiden, hihi. Och Saga är ju på semester och Vilma bor inte här så...Ja, ja, kanske lägger in lite julbilder i morgon och sen PANG! så är det slut för den här gången. Nu blev jag lite sentimental och kom att tänka på att jag knappt sjungit några julsånger med och för mina barn! Hm, det gjorde vi alltid förut när vi bodde på Kvarngatan och hade piano. Ååh, nej nu börjar jag tänka på Kvarngatan och DÅ blir det sentimentalt i juletider med hus, spröjsade fönster, fina julgardiner, snyggt julpyntat, granen framför dubbeldörrarna till uterummet, snö i trädgården utanför, en julkärve......
Som sagt, i morgon tar jag nog ner skiten.


T som i Trettondagen och Thailand

Nu är snart alla konstiga veckor över men det har varit skönt med extra, lediga dagar förstås. Jag och Maja har varit på Birsta idag och handlat lite på rean. Var inne på IKEA också där vi köpte lock till micron och en bakform bl.a. Kan nämna också att min 18-åriga dotter fick ett gosedjur som hon blev så kär i; en flodhäst som ligger och vältrar sig på hennes säng. Är det nåt vi har haft mycket av så är det gosedjur. Alla mina tre barn har älskat och alltid önskat sig det. Men det här var nog den sista jag köpte till maja iaf.... :)

Känner mig lite låg idag för igår åkte min pappa in till sjukhuset och det visade sig att han antagligen hade en hjärtinfarkt för några dagar sen. I morgon ska han vidare till Gävle för kärlkransröntgen tror jag det heter.

Det är också lite speciellt idag för Saga åker till Thailand med sin pappa. Det är inget jag oroar mig för, hon kommer att ha det toppen. Sagas kusin  Anna  jobbar i Karon på Phuket så de kanske kommer att träffas där.

Nej nu ska jag lägga in några bilder sen ska Maja göra klart nåt arbete om religion.

                

Söndag. -17 ute och kojdag inne.

Vilken skön slappardag! Sov länge (halv 10). Största rycket idag var när jag ut med hundarna på fm och sopsorterade. Sen har jag haft datorn som projekt, mest städat upp där men några roliga saker också på Facebook;

Nr 1: pratat med Katarina i Canada. Hon kommer till Sverige i mars och då blir det träff här i Sundsvall.

Nr 2: pratat med Britten, min barn- och ungdomskompis från Trönö. Vi ska träffas i Trönö framöver, kanske tillsammans med fler gamla kompisar. Det kommer att bli enormt kul att ses!

Jag var på klassträff 2001 i Söderhamn. 25 år tidigare hade vi gått ur 9.an. Det var också sjukt att träffa människor jag inte sett på sååååå länge men ändå kände vi varann. Det blev fnissigt när man såg lite smårynkiga, gråhåriga kompisar. Vad hade hunnit hända? De flesta var ju ändå som vanligt, som jag kommer ihåg dem. Vi från 9g hade förfest hemma hos Lena och när hon presenterade sin 17-åriga dotter då var det precis SÅ jag kom ihåg Lena! Vad gjorde jag tillsammans med allt det där "gamfolket" i soffan? Som pratade om sina tonåringar och utbildningar och nutid? Jag ville ju fortsätta där jag slutat för 25 år sedan!
Festen på Stadt blev ändå lite tonårsbetonad. Det var också spännande att få syn på min stora kärlek från 9:an men även han hade blivit en överviktig gubbe. Förlåt Calle men jag hade hellre haft kvar minnet av dig som den blonda, brunögda sötnos du var när vi läste franska ihop på Norrtullsskolan.

Så ett råd: det kan vara dumt att vänta 25 år på att se kära vänner. Hinner det ändå gå 25 år så lovar jag att den spänningen man känner inför att få återses är obetalbar!

Kram

.

Börjar njuta av vintern!

Nu har det blivit en stugsväng till; jag och Maja åkte ut igår när jag slutat jobba. -10 ute men i stugan hade vi det mysigt. Åt gott och sen var det "På spåret" på tv. Det såg jag alltid förut, för många år sen. Nu händer det att jag tittar om tv´n är ledig. Jag är dessutom så bra!  B-)  Igår var det ju en resa som gick mellan Cadiz och Sevilla. Lätt för mig! Frågorna var också lätta. Åhhhh, vad jag blev sugen på Spanien...se folk dansa sevillana på barer, äta tapas, dricka sherry, ja bara insupa atmosfären. Runt Jerez finns många bodegor där man kan provsmaka sherry. Allt från torra, torra till söta, sliskiga. Jag gillar bäst den söta som heter "oro", guld, och den är tjock och söt som guldgul honung...nam nam...

Idag har Maja och jag åkt skidor. Solen sken men det var fortfarande 10 grader kallt så hundarna fick springa lösa för att hålla värmen. Det får bli dragsele en annan gång.

Nu är vi tillbaka i stan. Jag har bjudit hit min vän Helen på fisk- och skaldjurssopppa med grevé- och dilltoast. Sen får vi se om det blir en sväng på stan och en öl eller nåt. Eller bara stanna här och umgås.
Kram


God fortsättning!

Nytt år, nya planer.

Jag hade en trevlig nyårsafton i stugan med hundar, dotter och vän.

Dagen bjöd på fint väder och det fanns så pass mycket snö på skogsvägarna så jag kunde åka skidor. Hallon fick prova att springa med dragsele och det gick...ganska bra. Jag menar, det var ju första gången hon provade. Cecil han är garvad och gillar att dra. Precis när jag skulle svischa om min promenerande vän Anki så körde jag på en sten som stack upp!  Passerade henne åkande lätt bakåtlutad på ett ben med stavarna åt alla håll då hon upptäckte mig och skulle prova att rädda mig! Liksom försöka räta upp mig tillbaka för att hindra fallet. Som en gympalärare  som står bredvid när barnen ska prova stå på händer eller hoppa på plinten eller göra ljushopp. Ja, nåt sånt. Måste ha sett komiskt ut.

Nyårsmiddan bestod av marinerad hummer som låg i en underbar sås. Drack Corona till. Sen kycklinggryta med ris och svartbönor á la Cuba. Rött vin till. Ett matreportage i ST med Iliana Persson som lagade typisk festmat från Cuba inspirerade oss. Tack för smarriga tips, Iliana!
Till dessert åt vi fikon i konjak och vispgrädde.

Jag vet inte riktigt vad jag hade tänkt när vi klädde oss varmt, stoppade en varsin miniflaska mousserande vin i jackfickan och gick ner till Åstöbron. Tänkte kanske att man skulle se årets bästa fyrverkeri därifrån, sponsrad av Värdshuset Idyllen inklusive all privat raketskjutning i sundet.
Så där stod vi i mörkret på bron. Ingen folkhop, tyst sånär som på  vinden som ven i stormstyrka genom sundet. Måste ha varit en reell temperatur på -25. Där stod vi tre och skålade i vin och julmust och höll på att frysa ihjäl!!!!! Det blir iaf ett tolvslag att minnas det också.

Tänkte avlägga ett nyårslöfte att lägga mig i tid. Men HALLÅ !!! Kunde jag inte komma på något tråkigare? Jag kan ju inte lägga mig tidigt! Jag är skitpigg på kvällarna och det finns ju inget bättre än att vara vaken då. Skulle jag avstå en av mina höjdpunkter i mitt enkla liv? Anki tvingade mig till bättre tankar direkt hon fick höra det och sen var det lilla försöket att bli en piggare människa avslutat!

                       


RSS 2.0